Semester 2006

 

 

 

060512

Sjösatte med Gert J vid Junokajen. Gick ut till Rödön. Fint väder men kallt.

 

060513

Mastade på vid Junokajen med hjälp av Bosse E och Hulda. Gick ut till Rödön och började laga toaletten. Segersäkringen under pumpkolven hade gått sönder.

 

060520

Bytte olja och oljefilter samt impeller och offeranod. Fortfarande läckage i saltvattenpumpen. Tog en sväng med motor ut till viken på Hasselön. Hyfsat väder, när jag ut, men jätteregn, när jag gick tillbaka.

 

060521

Ny fotogendunk. Tätade sprickan i pikluckan med epoxi. Regnigt hela dagen. Målade bottenfärg på jollen andra gången.

 

060525

Köpte kärra till jollen.

 

060527

Gick ensam för motor ut till Hjältön. Ankrade i viken. Där fanns Evert Yngve med fru och en annan segelbåt. Satte an riggen och skar i storseglet. Fäste hornet in mot masten med en tamp i stället för en schackel på inrådan av Evert. Seglade hem på kryssfock och stor. Fin gånga 7 knop som bäst.

 

060603

Motorn var mycket svårstartad. Skånevindön fanns på plats. Gick ensam för motor ut till Hjältön. Ankrade i viken. Där fanns Evert Yngve med fru och 12 andra båtar. På kvällen kom 12 ungdomar med kanoter. Solade i sittbrunnen och vandrade på ön. Satte upp vindskydden. 13,7 grader i vattnet. Mycket kallt under natten.

 

060604

N vind. Körde motor ut till Brandskären. 4 båtar där. Rodde runt, solade och promenerade. Förtöjde till vänster om smyghålet. 12 grader i vattnet.

 

060605

Vaknade av ostlig vind kl 04.00. Förtöjde om, men fick till slut lägga båten på svaj. Gick till Bohus Malmön och tankade. Lunch vid kryssarklubbsbojen i Näverkärr. Seglade på kryssfocken till Nordströmmarna. Fin gånga i frisk nordlig vind. Motor hem till Rödön. Hulda mötte mig vid hamnen.

 

060611

Värmebölja. Tog skotern ner till båten och motorerade ut till Hjältön. Kom fram vid 12-tiden. Ett fåtal båtar i viken. 17 grader i vattnet. Badade två gånger. Ensam i viken över natten. Hörde på Röde Orm på mp3.

 

060612

Kompledig. Sov till 08.30. Varmt och soligt. Tog en promenad på ön och fotograferade. Seglade hem vid 11-tiden. Träffade Hulda vid hamnen. Badade två gånger. 20 grader i vattnet enligt termometern. Stark sjöbris på eftermiddagen.

 

060622

Gick ut till Hjältön. Problem med kylningen på vägen. Fick ankra på vägen och fixa elanslutningarna till sötvattenpumpen. Regnskurar och blöta kläder. Kom fram till Hjältön vid 10-tiden.

 

060623

Hämtade Hulda i Eriksberg. Vädret blev bättre, men vinden var hård. Ankrade och förtöjde i tallen. Många tältare på stranden. Spelade gamla låtar i ruffen på kvällen. Ganska lugn midsommarafton, trots att det var mycket folk på stranden.

 

 

 

 

 

 

 

 

060624

Gick till Henån och handlade. Fortsatte till Bassholmen. Promenerade med hundarna. På kvällen var vi i en norsk båt och spelade och drack vin och grogg till kl 3 på natten. De var ute och seglade från golfbana till golfbana på västkusten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060625

Vaknade sent med ett storartat bakrus. Tråkigt väder med regnskurar. Norrmännen gick vidare mot Ljungskile för att spela golf. På eftermiddagen gick vi till Hjältön. Promenerade på stigen mot udden och ringde till Siv. De skulle gå ut på torsdag. Vi lovade höra av oss igen.

 

 

 

060626

Lugn natt. Vaknade till solsken och ostlig vind. Gick in till Eriksberg och lämnade Hulda och hundarna. Gick hem med motor i frisk ostlig vind. Framme kl 14.00.

 

060629

Lämnade Rödön 11.30. Kom till Oxholmen samtidigt med Sivana. Den första bilden visar den originella bebyggelsen på Oxholmen. Badade. Hämtade Hulda på Stenlunds brygga med jollen med Sivanas snurra. Åt en mycket god middag i Sivana. Körde Hulda till bryggan igen. Perfekt högtrycksväder med fin solnedgång. Tittade på luftballonger och hängflygare. Sent till kojs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060630

Gick med motor kl 11.30 efter att ha monterat ett trappsteg i Sivanas akter. Svag motvind hela vägen till Hjältön, Mycket varmt. Badade och promenerade, Skickade SMS till Kjell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060701

Soligt och varmt. Fortfarande lätt nordväst. Gick till dieselautomaten i Dragsmark och tankade för 100 kr, Sivana fortsatte till Brandskären, medan jag gick till Bohus Malmön och fyllde tanken och dunken full. Gick tillbaka till dasskanalen på Brandskären bredvid Sivana. Grillade karré och Bullens med pinnbröd. Tittade på VM match på TV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060703

Gick med motor till Kungshamn och hämtade Hulda och hundarna. Gick till Buskären till Sivana. Badade och solade. Mycket varmt. Spände generatorremmen och fick en reservrem av Bosse. Körde Hulda till Kungshamn och åt korv med pommes frites. Lade mig tidigt.

 

 

 

 

060703

Seglade norrut utomskärs. Dörjade. Siv fick 9 makrillar och jag 2. Min var störst. Satte igång maskinen och lade till vid St Hejen i dassviken. Åt varsin stekt makrill och rökte resten med Bosses kyssarklubbsgrill. Åt fläskkotletter i Pia II. Mycket varmt och solig. Svag sydvästlig vind.

 

 

 

 

060704

Varmt och soligt. Sydlig vind. Badade och tog jollen till Storön. Sopavgift 10 kr påsen. Åt lunch på vandrarhemmets brygga. Inflamation i höger knä. Limmade akterlisten och sprayade sprayhooden.

 

 

 

 

 

 

 

060705

Lade loss i Strömsundet med hjälp av båtgrannarna. Sydlig vind. Gick på waypoint till Väcker. Luchkrok vid Trossö. Fick de sista platserna på Resö. Dåliga telefonförbindelser, men jag fick reda på av Hulda att Nina blivit sjuk. Handlade i affären. Mycket varmt till mitt i natten. Laddade batterierna.

 

060706

Handlade. Gick med fulla segel ut på Kosterfjorden. Värmen blev så svår att jag var tvungen att gå in till Kilesand och bada. Jag passade på att äta lunch innan jag satte fart efter Sivana. Jag hann nästan upp henne. När jag kom fram hade hon precis lagt till vid kryssarklubbsbojen bakom Karholmen. Badade och tvättade kläder.   

     

 

 

 

060707

Gick in till Strömstad kl 08,00 med Bosse och Siv. Siv skulle ta prov på lasarettet. Handlade vin och laddade till gult. Gick ut till bojen via Amandas vik. Badade och grejade med den manuella läns pumpen. Slangen verkade vara tät på sugsidan. Lite mera moln, men inget regn.

 

 

 

 

060708

Vaknade till solsken och frisk sydväst. Gick till Kilesand via Ekenäs. Ankrade vid Bergdalens brygga. Promenerade till Kostergården längs en väg, som gjorde en vid båge in över ön. Åt lunch där, och Bosse och Siv duschade. Gick tillbaka till båtarna och konstaterade att de draggat. Bestämde att gå till Tjärnö kl 20.30. Tittade på fotboll efter att ha lagt till vid bryggan, som numera ha en skylt med reserverad tilläggsplats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060709

Tog en lång promenad på Saltö. Tittade på badplatsen och konstaterade att kiosken vid parkeringen var stängd. Akvariet är bara öppet på eftermiddagarna på vardagar. Åt lunch i Sivana. Hård sydlig vind och regn på eftermiddagen. Batterierna urladdade. Vi fick se på VM-finalen med hjälp av startbatteriet. Regnig och blåsig natt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060710

Mycket regn på morgonen och kuling. Klarnade upp. Hulda och hundarna kom. Åt blåbärspaj på akvariet. Tidigt till kojs. Vinden avtog på kvällen.

 

 

 

 

 

 

060711

Gick i mycket hög sjö till Bissen. Efter Vattenholmen började det regna också. Ingen bra plats på Resö. Gick till Havstensviken och förtöjde mot berget. Tog jollen till Hafstensund och handlade i regnet. På återvägen klarnade det upp, och mot kvällen kom kulingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

060712

Gungig natt. Svårt att sova. Solig morgon med hård SV vind. Badade. Åkte jolle till Hafstensund och åt räkbagetter. Promenerade tvärs över ön på kvällen.

 

 

 

 

 

 

 

060713

På morgonen kom en regnskur. Gick över Tjurpannan i sydvästlig kuling och solsken. Kom till Grebbestad, men där var fullständigt kaos med vind rakt in i hamnen. Gick vidare till Fjällbacka och lade till utanpå en Maxi vid den yttre bryggan. Promenerade och åt pizza.

 

 

 

 

 

 

060715

Låg kvar till middag, då Hulda och Eva med familj kom. Tog en tur till Korskolmen och badade. Satte av Eva och co i Fjällbacka. Satte iväg efter Sivana till Kålö. Fin segling i nordlig vind. Lade till på Usholmen utanför Grundsund. Bjöd Bosse och Siv på lyxmiddag med oxfilé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

060716

Fint väder. God morgonstund. Sivana gick hem. Vi seglade till Hjältön på focken och passerade Taubefestivalen på Ängön. Owe och Margareta kom till Hjältön, men vi gick hem för att ta emot den bärbara datorn i morgon. Lars hämtade oss i hamnen kl 19.15.

 

060718

Gick till Eriksberg och hämtade Hulda och hundarna. Varmt och soligt. Gick till Hjältön och badade. Somnade efter middagen. Plockade kantareller och åt kantarellsmörgåsar på kvällen. Stilla natt.

 

060719

Lät jollen ligga kvar och gick till Henån och handlade. Mycket soligt och varmt. Badade och tittade på Stargate på daton.

 

060720

Badade. Fint väder och mycket varmt. Satte av Hulda och hundarna vid Eriksberg. Gick hemåt, men mellanlandade i Bosses boj. Inga livstecken på Skäret. Åt lunch och styrde hem i värmen. Hemma vid tretiden. 

 


060723

Slutförde jobbet med att renovera sötvattenkylningen. Satte expansionstanken för sig högre än det övriga systemet. Mycket gott resultat. Satte på en tandad generatorrem från Bil-Tema för 25 kr.

 

060729

Gick till Hjältön tidigt på morgonen ensam, eftersom Hulda skulle åka med Ulrika till Helsingborg och hämta en valp. Femton båtar på Hjältön, varav två motorbåtar, som utmärkte sig särskilt genom oväsen långt fram på natten. Plågsamt varmt.

 

060730

Gick hem tidigt och åt lunch med Hulda i båten nere vid hamnen. Solen och värmeböjlan kom efter lunch. Badade ett par gånger. 24 grader i vattnet.

 

060806

Gick till Hjältön. Hämtade Lars, Rebecka, The, Hulda och hundarna i Eriksberg. Badade och plockade kantareller.

 

060813

Tog en tur med motor till den nya gångbron. Kollade navigationsprogrammet inne i Skeppsvikenhamnen. Det fungerade perfekt. Badade näck i Bodeleviken. Dammsugade och pumpade läns. Hård ostlig vind. Laddade batterierna.

 

060830

Gick ensam från Rödön vid 10-tiden. Passerade Hjältön och gick bort till Björnsundet. Fint väder och svag ostlig vind. Tänkte lägga till vid ön med kumlet, men det visade sig vara alldeles för grunt där. Gick tillbaka till Hjältön. Badade (20 grader i vattnet) och lagade mat. Ensam i hela viken. En tysk båt vid namn Odin i Prästviken. Rodde dit och kollade. Tittade efter kantareller, men det fanns i närområdet. På kvällen kom en båt, som lade till vid östra udden. Tittade på film på dator.

 

060831

Vaknade till fint väder på Hjältön. Tittade på en film och tömde batterierna helt, så att kylskåpet stannade. Fick inte igång värmaren heller. Hissade storen och seglade hemåt. Efter ett tag satte jag på motorn också för att få igång kylskåpet. Kollade värmaren, och den funkade perfekt. När jag närmade mig Sunds udde, kom svarta moln, så jag gick in bakom udden och tog ner segel. Lade till på Rödön kl 14.30.

 

060909

Hjältötur i fint väder. Hulda åkte bil till Eriksberg. Plockade kantareller och träffade Evert Yngve.

 

060914

Teamdag med Eva, Anette och Stefan i båten. Gick till Slussen och lade till längs kajen. Blåsigt från ost, så vi gick ut till Brunefjälls holme där vi låg mot berget hela dagen. Varm och soligt. Badade. 18,7 grader i vattnet. Hemma vid femtiden.

 

060917

Mastade av vid Junokajen med hjälp av Bosse E och Per-Anders. Lät båten ligga kvar där.

 

060918

Tog upp båten med Jennehed kl 15.00.