Semester 2005

 

 

050703

Semester. Kom iväg från Rödön kl 13.30. Mycket varmt och sol. Sjöbrisen var ganska stark. Gick med motor till Hjältön och badade. Bara tre båtar i viken.

 

 

 

 

 

 

050704

Gick genom Nordströmmarna till Lysekil. Tankade och köpte levang. Gick till kryssarklubbsbojen vid Näverkärr. Sov och monterade strömurtag över spisen och i piken. Gick till Bohus Malmön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050705

Varmt. Låg kvar till 15.00. Gick sedan i regn förbi Kunghamn, där det flyguppvisningar m m. Gick vidare i åskregn. Hamnade vid gästbryggan vid Hornbore by. Öppnade kl 10.00 på morgonen. Tog en promenad och drack grogg på kvällen,

 

 

 

 

 

050706

Varmt. Gick till Hamburgsund och lånade en infödingsplats. Köpte dammsugare och länspump. Träffade Solveig Larsson, som vi bjöd på kaffe. Gick till Gluppö och ankrade. Åskväder, och tre båtar draggade ihop vid kryssarklubbsbojen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050707

Gick till Grebbestad för att köpa en 16 mm hylsa till den slirande generatorn. Lång promenad i värmen utan att få tag i någon hylsa. Gick till Trossö och åt middag. Fortsatte undan ett åskväder till Resö, där vi lade till för natten.

 

 

 

 

 

 

050708

Handlade på Konsum. Nordlig vind och mycket varmt. Gick till Kostersundet, där det var ankringsförbud. Till slut fick vi ankra vid Kilesand. Stor besvikelse. Misslyckades med att koppla om länspumpen.

 

050709

Fixade länspumpen. Oerhört vamt. Gick till Karholmen och badade. Handlade i Strömstad. Åt räkor på lilla Karholmen, där vi la oss för natten.

 

050710

Gick till Kebal. Ny ägare. Mycket trevlig och hjälpsam. Lånade verktyg och sträckte remmen till generatorn. Beställde ny rem. Köpte skrovgenomföring. Duschade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050711

Gick från Kebal till Strömstad. Handlade en massa. Eva och barnen kom med tåget. Gick till Karholmen och såg kustbevakningen ta upp en bandspelare vid lilla Karholmen. Hulda hade ringt om ett farligt föremål på botten. Fick 6 makrillar på paravan på vägen över till Koster. Eva var eld och lågor. Gick till Vettnets brygga. Kass tilläggning för 110 kr. Gick till Kosterhamnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050712

Låg kvar och badade. Vandrade till Kosterbaden och åt lunch. Vinden friskade i, så vi seglade in mot Strömstad på storen. Fin gånga med över 6 knop. Provade Karholmen, men där var för gungigt, så vi gick till Amandas vik i stället. Fin ankring där i kuling. Dåliga mottagningsföhållanden för radio och TV.

 

050713

Gick till Kebal. Marinan hade inte hämtat remmen. Laddade  batterier och åt lunch. Alla utom jag åkte hem med tåg. Shiro skulle få en tand borttagen hos veterinären. Jag ankrade i Amandas vik för natten.

 

050714

Tankade diesel. Färdigställde den elektriska länspumpen. Hämtade Lars, Rebecka, Tobbe och Theo i Kebal. Gick ut till Kilesand och badade. Seglade på storen tillbaka med god gånga. Ankrade för natten i viken vid

Karholmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050715

Frisk sydlig vind. Gick för motor över Kosterfjorden. Ankrade för lunch i Havstensviken. Talade med Anders U i telefon. Han kommer först på söndag. Gick vidare till Gluppö och ankrade i den sydvästra sandviken. Gjorde ren kylboxen. Kylagregatet startade inte, när jag satte på det efter rengöringen. Kunde inte hitta felet

 

050716

Vaknade tidigt. Gick in till Hamburgsund och lånade en båtplats. Monterade isär Tropicoolen på värmesidan. Den var full med damm och hundhår. Efter rengöring fungerade den igen. Smorde volymkontrollen på VHF:n, så fungerade den igen. Gick till Dannemark för lunch. Blev kvar, eftersom det kom den ena skuren efter den andra. Gungigt. Mycket regn under natten.

 

 

 

 

 

 

050717

Gick till Kungshamn för att vänta på Anders. Sita dagen på skaldjursfestivalen. Handlade på Skeppet. Gick till Långö för att bada.  Hämtade Anders i Kungshamn kl 5. Gick tillbaka till Långö och hade fest i båten. Grogg och strängaspel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050718

Tankade på Bohus Malmön. Gick till Brandskären för lunch. Seglade för fulla ställ till Vasholmarna,där vi fick en bra plats. Anders pratade med Erling Holmdals dotter Anna, som var där i en Albin Express.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050719

Mulet väder. Gick hemåt med motor. Gick in genom Ellösfjorden och snäckdjupet till Bassholmen. Vidare hemåt. Kom till Rödön 13.45. Hulda kom och hämtade oss.

 

050723

Gick ut på ny semester kl 11.30. Motor via Nordströmmarna till Stockevik, där vi fick låna en båtplats, som Bosse S ordnat. Fick en divXfilm av Bosse. Grillade hos Bosse och Eva på kvällen.

 

050724

Lämnade Stockevik efter lunch. Fin gånga på genuan till Bohus Malmön. Fick en skur på Malmö drag. Ankrade i hård vind på Långö längst in i viken.

 

050725

Efter en gungig natt gick vi in till Kungshamn och förtöjde på en jättebra plats och laddade batterierna. Vi gick och åt på thairestaurangen och handlade.

 

050726

Gick genom Sotenkanalen till Tärösund. Lade till innanför ön norr om Aspholmen. Insegling: Följ intill musselodlingen tills den slutar. Gå upp mot mitten av ön. Låg ensamma i flera timmar och näckade. Sedan kom ett gäng motorbåtar in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050727

Seglade till Väddökilen och tittade efter Solveig Larssons båt Lyran. Hon hade börjat jobba. Gick till Musön. Fullt vid Björnåsen. Lade till med långa förtampar vid Ormudden på Musön. Fin sandstrand i närheten. Ensamma förutom en norsk motorbåt och ett par i kanoter, som tältade på stranden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

050728

Rodde mot Musösältan till en jättefin sandstrand och rastade hundarna. Skrev postgiro och talade med Owe i telefon. De går ut norrut idag. Tage ringde till Hulda och berättade att hans fru dött. Seglade  

till Resö. Tankade och lade oss på svaj. Rodde iland och handlade.

Postade girot. Gick till Bot och förtöjde med lång lina.

 

050729

Promenerade med hundarna på Bot. Shiro fick gå lös. Nordlig vind. Gick med motor till Ekenäs. Kom fram kl 14.00. Hade tur och fick en plats som nr 3 söder om piren.

 

 

 

 

 

 

050730

Full norrman, som förde väsen på natten. Han slocknade i fel båt på morgonen. Hulda ringde och fick honom hämtad. Gråmulet och NO vind. Gick till affären.

 

050731

Regn på förmiddagen. Tänkte gå till Långegärde och äta lunch. Hamnade vid affären i stället. Åt bakad potatis med het räkröra. Solsken på eftermiddagen och sydlig vind. Gick till Bot, där vi förtöjde med lång förtamp. Rodde iland med hundarna.

 

050801

Gick till Hafstensund. Tankade vatten och diesel. Nordlig vind och fint väder. Hulda blev av med paravanen. Seglade över Tjurpannan och fick en makrill på fiskeharpan. Lade dragg vid St Klövskär. Ove och Margareta hade förtöjt tvärs över viken vid fyren. De hade 5 hundar med sig. Först kom de på kaffe hos oss. På kvällen grillde vi hos dem och spelade gitarr och dragspel.

 

050802

Gick till Grebbestad och handlade. Köpte byxor. Hade en fin plats, men ett gäng marodörer klämde sig in, så vi fick gå vidare. Gick ikapp Ove och Margareta och lade till vid ön nordväst om inseglingen till Hamburgsund. Blåsigt och mulet. Bosse och Gunilla ringde och sa, att de var i Grebbestad för att hälsa på oss.

 

050803

Gick in till Hamburgsund och rastade hundarna. Handlade mat. Gick till Bohus Malmön och tankade. Brand i sjöbodar och båtar i Fisketången. Gick vidare i hög sjö och hård sydlig vind till Nordströmmarna. Lade till vid Bassholmen. Ove och Margareta låg två båtar bort. Träffade Evert Yngve och tittade på modellbåtar.

 

 

 

 

050804

Gick till Henån och handlade. Hulda var på apoteket. Gick ut till Hjältön. Badade och plockade kantareller. V ind ca 13 m/sek.

 

050805

Gick hem i regn. Semestern slut.